Kamervragen

KAMERVRAGEN
Laagdrempelige en gratis toegankelijke serie bezinningsbijeenkomsten op de zondagmiddag.
Een zaterdag in de maand
Aanvang 15.00 uur, einde 17.00 uur

Hooglandse Kerkgracht 58, Leiden

Het programma voor de maanden oktober, november en december is in ontwikkeling. Dit zal afwisselend KAMERVRAGEN, KAMERMUZIEK en UIT DE WERKKAMER VAN EEN LEIDENAAR.  

Laagdrempelige en gratis toegankelijke serie bezinningsbijeenkomsten op de zaterdagmiddag. Boeiende sprekers vertellen aan de hand van hun biografie over wat hen raakt, drijft en draagt. Geen voordrachten of lezingen, maar persoonlijke en intieme verhalen. Waar kom je vandaan en wat heb je onderweg beleefd? Waar sta je nu en waar wil je graag heen? En waar moet het naartoe met de wereld? Volop gelegenheid tot interactie en gesprek, aansluitend een drankje en een hapje. Bij de uitgang staat een mandje ter bestrijding onkosten.

KAMERCAST
Kamervragen terugluisteren als podcast
Ruard Ganzevoort
12 september 2021

‘De kracht van verhalen, positief en negatief’

Wie als jongen geboren wordt, krijgt het verhaal mee dat hij later verliefd zal worden op een vrouw, dat ze zullen trouwen en kinderen krijgen. Wanneer dit verhaal bij je past, kan het je helpen bij het vormgeven van je leven. Maar als je zo’n jongen bent die later verliefd wordt op een man, kan het je juist belemmeren. Dan moet je het verhaal waarmee je opgegroeid bent herschrijven – iets dat veel pijn en moeite kan kosten. Hetzelfde geldt voor geloofsverhalen en verhalen over de samenleving. Soms inspireren ze, soms houden ze ontwikkeling tegen. Ruard Ganzevoort schreef een boek – Zorg voor het verhaal – met voorbeelden daarvan. Welke verhalen inspireren hem in persoonlijk, spiritueel en maatschappelijk opzicht? Daarover zal hij vertellen.

Bert Keizer
10 oktober 2021

Arts, filosoof, schrijver en columnist

In Kamervragen gaat Bert Keizer in op het belang van troost – én de betrekkelijke onmacht van artsen om zich als trooster op te stellen. Volgens Keizer heeft dat nogal beroerde gevolgen voor de palliatieve geneeskunde. Daarnaast vertelt hij ‘hoe het zo gekomen is dat een jongetje uit katholiek Amersfoort eerst filosofie ging studeren en Engeland en daar niet wilde blijven en toen ging dokteren in een verpleeghuis’. Hij studeerde filosofie in Nottingham en daarna geneeskunde in Amsterdam.

KAMERVRAGEN

AGENDA & PLANNING

Geen evenementen

X
X