Kamerkunst

KAMERKUNST
De kunst die te zien zal zijn, gaat over de vragen van het leven en kan het hart raken.
Elke woensdag en zaterdag van 12 tot 16 uur

Hooglandse Kerkgracht 58, Leiden

Citaat:

Kunstenaars reageren op vragen over het leven. Anders dan anderen, doen zij dit los van dogma’s. Kunstenaars zijn vrijdenkers en zien kansen waar anderen angstig zijn. De samenleving kan veel van hun blik leren. Kunst, in welke vorm ook, kan vertrouwen helpen ontwikkelen; vertrouwen op je identiteit, op je omgeving, je toekomst. Het is onze kunst, die ons allen verbindt.

Uit Trouw, 25-01-2017

Kunst kan, net als religie en sport, een bron zijn van inspiratie en zingeving. Daarom organiseren we elk jaar drie of vier tentoonstellingen in de Hooglandse Kamer.

De kunst die te zien zal zijn, gaat over de vragen van het leven en kan het hart raken. Er wordt in het bijzonder ruimte gemaakt voor Leidse kunstenaars.

Eerste expositie: Foto’s van Eelkje Colmjon en Monique Shaw.
Thema: ‘Over veerkracht – tussen verstilling en beweging’
Data: 12 september (opening) tot eind december 2021.

Openingstijden: Elke woensdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur

Beide kunstenaars zijn in het verleden een jaar de Stadsfotograaf geweest van Leiden.

Eelkje Colmjon wil met haar foto’s een verhaal vertellen. De foto’s die in de Hooglandse kamer te zien zijn, gaan over de dromen van mensen en de beweging die deze veroorzaken. Voor meer informatie: zie www.eelk.nl

Monique Shaw is een mensenfotograaf met een fascinatie voor rood haar. Ze wil het mooie van de mens in natuurlijk, Rembrandt-achtig licht zetten. De foto’s die in de Hooglandse Kamer te zien zijn tonen mensen die op een intieme manier bij zichzelf zijn. Voor meer informatie zie  www.shawfotografie.nl

KAMERKUNST

AGENDA & PLANNING

ma13sepHele dagvrij24decKamerkunst: Foto’s van Eelkje Colmjon en Monique ShawOver veerkracht – tussen verstilling en beweging(Hele dag)

X
X