Nu in de kamer

NU IN DE KAMER
ACTUEEL OVERZICHT VAN PROGRAMMERING
KAMERKUNST: Duo expositie van de fotografen Leonie van der Helm en Gerhard van Roon
'TUSSEN VERVREEMDING EN THUISKOMEN'
10 SEPTEMBER T/M 31 DECEMBER 2022
IEDERE WOENSDAG EN ZATERDAG VAN 12.00 TOT 16.00 UUR

Bekijk de agenda voor actuele openstelling en afwijkingen.

De mensen op de foto’s van Gerhard van Roon zijn allemaal in ‘uniform’. Ze dragen strakke donkere pakken, dassen en keurige schoenen. Ze praten in een mobiele telefoon. En als ze in een groepje bij elkaar staan, kun je zien dat er een werkgesprek gevoerd wordt. De omgeving ziet er net zo strak uit als hun pakken. De gebouwen zijn hoog en kostbaar. Hier word je afgerekend op je prestaties. Je kwetsbare kant kun je hier beter niet vertonen. Thuis kun je hier niet zijn…

De mensen op de foto’s van Leonie van der Helm zijn allemaal in hun eigen omgeving. Ze zijn thuis, de plek waar ze zich terug kunnen trekken, zichzelf kunnen zijn en geborgenheid vinden. Elk huis is anders ingericht. Als je even goed kijkt kun je zien: Elk ‘nest’ past precies bij de bewoner ervan. Wij richten ons huis zo in dat wij er thuis kunnen komen, als de (werk)dag erop zit. Want ieder mens heeft een veilige plek nodig.

KAMERVRAGEN: TINKEBELL (KATINKA SIMONSE)
‘KUNSTENAAR, SCHRIJVER, STRATEEG’
ZON 12 JUNI VAN 15.00 TOT 17.00 UUR

Katinka Simonse – Tinkebell –  is een kunstenaar die met haar projecten, objecten en interventies ongerijmdheden in onze politieke en sociale systemen uitvergroot en blootlegt. Naar eigen zeggen is ze continu bezig de wereld te redden. Dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Ze ontdekte dat het best mogelijk is de politieke en sociale agenda te beïnvloeden. Als je maar weet hoe je dat moet doen. Tijdens KAMERVRAGEN geeft Tinkebell een korte handleiding. En ze vertelt ook hoe het komt dat haar leven en werk en zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn geraakt. Over een meisje uit Goes dat al héél anders naar de wereld keek. Over opgroeien als dat vooral bestaat uit overleven. Over leren en liefde, trouw, taaiheid en volharding. Over haar bijna monastieke levensstijl. Over offers en impact, over roepen in de woestijn en over roeping. En over wat haar drijft en draagt.   

X
X