Nu in de kamer

NU IN DE KAMER
ACTUEEL OVERZICHT VAN PROGRAMMERING
KAMERKUNST: DUO EXPOSITIE SCHILDER BARTHEL BRUSSEE EN FOTOGRAAF ANDRÉ POTTERS-KEMP
'ONDERWEG NAAR...'
28 JANUARI T/M 13 MEI 2023
IEDERE WOENSDAG EN ZATERDAG
VAN 12.00 TOT 16.00 UUR

Bekijk de agenda voor actuele openstelling en afwijkingen.

Barthel Brussee (Leiden,1965) studeerde aan de kabk en
is een veelzijdig kunstenaar. Hij houdt er o.a. van om schilderen te combineren met fietsen. Onderweg maakt
hij stapels olieverfstudies van wat hem opvalt. Deze impressies worden thuis uitgewerkt. Zijn ‘Fietsschilderijen’ zijn een verademing naast alle snapshots die op internet gedeeld worden over op reis zijn.

André Potters-Kemp (Leiden,1972) is sociotherapeut en foto- graaf. Voor zijn serie foto’s ‘Roads’ werd hij geïnspireerd door een nummer van Bruce Cockburg: There’s roads, and there’s roads – And they call. Can’t you hear it? – Roads of the earth – And roads of the spirit – The best roads of all – Are the ones that aren’t certain… Welke paden trekken jou aan? Zijn foto’s geven de ruimte om jezelf deze vraag te stellen.

KAMERMUZIEK: OVER LEONARD COHEN
‘ZO KAN HET LICHT ERIN’
ZATERDAG 28 JANUARI VAN 16.00 TOT 17.30 UUR

Frank Kazenbroot is een groot liefhebber van het werk van Leonard Cohen. Over zijn levenslange fascinatie schreef hij in 2018 het boek Wees lief voor deze ziel. Veertig vensters op Leonard Cohen. Kazenbroot – die lang kloosterling was in de Abdij van Borne – laat in KAMERMUZIEK de mooiste liederen van Cohen horen en vertelt over de samenhang tussen leven en werk. En over de ontroering die hij soms voelt als hij naar deze liederen luistert. Het wordt een meditatieve bijeenkomst, waarbij iedereen zich kan laten raken door de poëzie en de muziek. Er is gelegenheid vragen te stellen, te delen wat we hebben ervaren en met elkaar in gesprek te gaan over de betekenis van het werk van Cohen in de wereld van vandaag.