september, 2021

zon12sep13:5515:00Event OverFeaturedOfficiele opening door burgemeester LenferinkAansluitend Kamervragen met Ruard Ganzevoort13:55 - 15:00

Omschrijving

13.55 – 14.10 uur
Officiële opening Hooglandse Kamer 
door burgemeester Henri Lenferink

14.15-15.00 uur
eerste editie KAMERVRAGEN door Ruard Ganzevoort
lid Eerste Kamer & hoogleraar praktische theologie

Locatie: hoofdingang Hooglandse Kerk, hoek Nieuwstraat/Middelweg

Verder is een coronatoegangsbewijs helaas verplicht: dus vaccinatiebewijs, herstelbewijs of via testen voor toegang (zelf te regelen, max 24 uur oud).

 

‘De kracht van verhalen, positief en negatief’

Wie als jongen geboren wordt, krijgt het verhaal mee dat hij later verliefd zal worden op een vrouw, dat ze zullen trouwen en kinderen krijgen. Wanneer dit verhaal bij je past, kan het je helpen bij het vormgeven van je leven. Maar als je zo’n jongen bent die later verliefd wordt op een man, kan het je juist belemmeren. Dan moet je het verhaal waarmee je opgegroeid bent herschrijven – iets dat veel pijn en moeite kan kosten. Hetzelfde geldt voor geloofsverhalen en verhalen over de samenleving. Soms inspireren ze, soms houden ze ontwikkeling tegen. Ruard Ganzevoort schreef een boek – Zorg voor het verhaal – met voorbeelden daarvan. Welke verhalen inspireren hem in persoonlijk, spiritueel en maatschappelijk opzicht? Daarover zal hij vertellen.

Ruard Ganzevoort (1962) studeerde theologie in Utrecht. Aanvankelijk werkte hij als predikant voor de Nederlands Gereformeerde Kerken en was verbonden aan de gereformeerde Theologische Universiteit Kampen. In 2001 had Ganzevoort zijn coming-out. De gevolgen waren ingrijpend: een scheiding volgde, en toen hij later een relatie kreeg met een man, was dat voor zijn kerkgemeenschap reden om hem de titel van predikant te ontzeggen. Sinds 2005 is Ganzevoort hoogleraar praktische theologie aan de VU. Daarnaast is hij politicus: hij was voorzitter van platform voor geloof en politiek De Linker Wang en zit sinds 2011 voor GroenLinks in de Eerste Kamer. Eerder was hij bestuurder (wetenschap, zorg en welzijn), hotelier (met zijn in 2016 overleden partner dreef hij een hotel in het centrum van Utrecht) en deed hij onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Ganzevoort was getrouwd met een vrouw: uit dit huwelijk werden zes zonen geboren, één van hen is overleden. Ganzevoort heeft een organisatieadviesbureau en is actief in de homo-emancipatie.

Meer

Reserveer direct

Reserveren sluit om

Kunt u toch niet komen?Wijzig mijn reservering

Gezondheidsregels voor dit evenement

Anderhalve meter afstand is gewaarborgd
Ruimte is gereinigd
Overige maatregelen en restricties Corona toegangsbewijs verplicht (test max 24u oud)

Tijd

(Zondag) 13:55 - 15:00

Locatie

Nieuwstraat 20, Leiden

X
X