november, 2021

zon14novHele dagKamervragen: Willemijn DickeDe sjamaan en ik - Een zoektocht naar zingevingNaar aanleiding van de persconferentie en de aangescherpte Corona maatregelen van vrijdag 12/11, is de Kamervragen bijeenkomst met Willemijn Dicke en Carel Stolker van komende zondag 14/11 helaas afgelast en verplaatst naar een nader vast te stellen datum  volgend jaar.(Hele dag: zondag)

Omschrijving

ANNULERING – Naar aanleiding van de persconferentie en de aangescherpte Corona maatregelen van vrijdag 12/11, is de Kamervragen bijeenkomst met Willemijn Dicke en Carel Stolker van komende zondag 14/11 helaas afgelast en verplaatst naar een nader vast te stellen datum  volgend jaar.

Het grootste deel van haar leven is Willemijn Dicke (1970) militant atheïst. Ze werkt als docent bestuurskunde bij een technische universiteit en is – net als haar vrienden en collega’s – een scepticus pur sang. Ze is stellig: wat ze weet, dat weet ze  zeker. Ze heeft een prima carrière, een fijn gezin en een grote vriendenkring. Haar beroep is haar identiteit en het doel is helder: zo snel mogelijk hoogleraar worden. Als ze halverwege de dertig  is, merkt ze opeens dat de wetenschap geen voldoening meer  schenkt. Tot verbazing en verontwaardiging van de mensen om  haar heen begint ze een zoektocht naar zingeving, die al snel  spiritueel wordt. Nu ze zich openstelt voor mystieke gewaarwordingen, volgen ervaringen die even intens als intiem zijn. Tijdens haar zoektocht komen verschillende leermeesters,  goeroes en tradities voorbij. Zenboeddhisten, sjamanen, hand opleggers, swami’s – van wisselende kwaliteit en met verschillende intenties. Ze gaat in de leer bij een priester die goed thuis is in de Rijnlandse mystiek. Dicke’s ontdekkingsreis blijft niet zonder gevolgen: ze zegt haar baan op en raakt vriendschappen kwijt. Maar de grootste verandering is dat ze niets meer zeker weet, of het moet zijn dat er onmiskenbaar een religieuze grondtoon in haar leven is gekomen. Carel Stolker (emeritus Rector Magnificus van de Universiteit Leiden) gaat met haar in gesprek, daarna volgen vast meer KAMERVRAGEN.

DEUREN WORDEN OM 14.30 UUR GEOPEND

Meer

Gezondheidsregels voor dit evenement

Ruimte is gereinigd
Overige maatregelen en restricties Coronatoegangsbewijs vereist

Tijd

Hele dag (Zondag)

Locatie

Hooglandse Kerkgracht 58

X
X